menu close arrow_back_ios person_add home

PUBLIKACJE BRANŻOWE

Gastrofizyka - nowa wiedza o jedzeniu, Charles Spence

Weronika Strugała

01-07-2018

NR 17/2018

Wino w czarnym kieliszku i przy czerwonym świetle jest słodsze, głośniejsze chrupanie sprawia, że chipsy wydają się świeższe, a sprzedaż ryby zwanej kłykaczem wzrosła o 1000 procent gdy jej nazwę zmieniono na antar patagoński. Jak zdefiniować gastrofizykę? Czym jest „pornografia spożywcza”? Jakie korzyści i zagrożenia płyną z przyjemności jedzenia? O tym w najnowszej książce wydanej przez Świat Książki.

czytaj dalej

PUBLIKACJE BRANŻOWE

Gastrofizyka - nowa wiedza o jedzeniu, Charles Spence

Weronika Strugała

Wino w czarnym kieliszku i przy czerwonym świetle jest słodsze, głośniejsze chrupanie sprawia, że chipsy wydają się świeższe, a sprzedaż ryby zwanej kłykaczem wzrosła o 1000 procent gdy jej nazwę zmieniono na antar patagoński. Jak zdefiniować gastrofizykę? Czym jest „pornografia spożywcza”? Jakie korzyści i zagrożenia płyną z przyjemności jedzenia? O tym w najnowszej książce wydanej przez Świat Książki.

Czytam więcej