menu close arrow_back_ios person_add home

NOWOŚCI W ŻYWNOŚCI

Article image

Flawonoidy – dotychczas nieznane korzyści dla zdrowia

Specjalista w zakresie żywienia człowieka i dietetyk dr inż. Katarzyna Okręglicka

04-11-2019

NR 26/2019

Flawonoidy są jedną z największych grup wtórnych metabolitów roślinnych. Są to substancje fenolowe izolowane z roślin, dlatego są częścią ludzkiej diety. Działają w roślinach jako przeciwutleniacze, środki przeciwdrobnoustrojowe, fotoreceptory oraz środki odstraszające.

czytaj dalej

NOWOŚCI W ŻYWNOŚCI

Flawonoidy – dotychczas nieznane korzyści dla zdrowia

Specjalista w zakresie żywienia człowieka i dietetyk dr inż. Katarzyna Okręglicka

Article image

Flawonoidy są jedną z największych grup wtórnych metabolitów roślinnych. Są to substancje fenolowe izolowane z roślin, dlatego są częścią ludzkiej diety. Działają w roślinach jako przeciwutleniacze, środki przeciwdrobnoustrojowe, fotoreceptory oraz środki odstraszające.

Czytam więcej