ENGLISH FOR DIETETICS
Food Hypersensitivity (FHS)
Część tekstu pochodzi z 8 modułu (Food intolerances and allergies) kursu e-learningowego "English for Clinical Dietetics and Nutrition".
ENGLISH FOR DIETETICS
Część tekstu pochodzi z 8 modułu (Food intolerances and allergies) kursu e-learningowego "English for Clinical Dietetics and Nutrition".
ENGLISH FOR DIETETICS
Część tekstu pochodzi z 7 modułu (Diet and longevity) kursu e-learningowego "English for Clinical Dietetics and Nutrition".
Czarnym kolorem oznaczono: useful words and expresions, niebieskim kolorem oznaczono: useful words with prepositions, zielonym kolorem oznaczono: useful collocations.
ENGLISH FOR DIETETICS
Część artykułu pochodzi z 6 modułu (Metabolic syndrome) kursu e-learningowego "English for Clinical Dietetics and Nutrition".
Czarnym kolorem oznaczono: useful words and expresions, niebieskim kolorem oznaczono: useful words with prepositions, zielonym kolorem oznaczono: useful collocations.
ENGLISH FOR DIETETICS
Część artykułu pochodzi z piątego modułu (Body composition + estimating energy expenditure) kursu e-learningowego "English for Clinical Dietetics and Nutrition".
ENGLISH FOR DIETETICS
Część artykułu pochodzi z drugiego modułu (Nutritional assessment) kursu e-learningowego "English for Clinical Dietetics and Nutrition".
W ramach artykułu prezentujemy specjalistyczne słownictwo w zakresie wybranego tematu, materiał ćwiczeniowy, zadania utrwalające oraz materiały audio.
Czarnym kolorem oznaczono: useful words and expresions, niebieskim kolorem oznaczono: useful words with prepositions, zielonym kolorem oznaczono: useful collocations.
ENGLISH FOR DIETETICS
Częś artykułu pochodzi z pierwszego modułu (colorectal cancer) kursu e-learningowego "Englisz for Clinical Dietetics and Nutrition".
W ramach tej rubryki będziemy prezentować Państwu specjalistyczne słownictwo w zakresie wybranego tematu, materiał ćwiczeniowy oraz zadania utrwalające. Wkrótce udostęnione zostaną również materiały audio.
Czarnym kolorem oznaczono: useful words and expresions, niebieskim kolorem oznaczono: useful words with prepositions, zielonym kolorem oznaczono: useful collocations.
Z GABINETU DIETETYKA
W świetle ostatnich publikacji stan odżywienia osób starszych wydaje się zróżnicowany, jednak wyniki badania Polsenior, przeprowadzonego w grupie 2055 kobiet i 2135 mężczyzn po 65 roku życia mieszkających na terenie Polski, wskazują na pogłębianie się problemu otyłości u osób starszych w porównaniu z wynikami z lat ubiegłych. Podwyższony wskaźnik masy ciała zaobserwowano u 39% kobiet i 36% mężczyzn.