menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add login

dr Natalia Drabińska

Adiunkt na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Instytutu InLife w Olsztynie. Naukowo specjalizuje się w dziedzinie żywienia i badań żywności, dodatkowo psychodietetyk. Tytuł doktora uzyskała na podstawie interdyscyplinarnej pracy dotyczącej zastosowania preparatu fruktooligosacharydów i inuliny jako składnika diety bezglutenowej dzieci z chorobą trzewną. Obecnie prowadzi badania nad wpływem diety ketogenicznej na organizm człowieka oraz zastosowaniem analizy lotnych związków organicznych w diagnostyce i badaniach żywności

Article image

Właściwości prozdrowotne piwa bezalkoholowego

Piwo bezalkoholowe zyskuje na popularności nie tylko jako alternatywa dla piwa tradycyjnego, ale również jako napój o potencjalnych właściwościach prozdrowotnych. Bogate w polifenole i pozbawione alkoholu, może wspierać nawodnienie, zdrowie sercowo-naczyniowe oraz równowagę mikrobioty jelitowej.

czytaj dalej