W tym numerze czasopisma "Współczesna Dietetyka" prezentujemy kolejny artykuł z cyklu monografie. Tym razem zaprezentujemy preparat Sanprobi® Stress oraz właściwości szczepów bakteryjnych w nim zawartych.
Jesteś tu:
Jesteś tu:
Ze względu na dynamicznie rozwijający się rynek suplementów diety w Polsce oraz prawo wymagające jedynie informowania o składzie suplementów, rozpoczynamy cykl monografii tych produktów medycznych, z którymi mogą spotkać się dietetycy i inne osoby profesjonalnie zajmujące się żywieniem człowieka.
Wiele suplementów diety dostępnych na polskim rynku to produkty, które nie zostały fachowo przebadane, nie są dostępne informacje o ich skuteczności oraz możliwych skutkach ubocznych. Publikowane w niniejszej rubryce monografie, zawierać będą informacje pozwalające na zapoznanie się ze szczegółowymi danymi na temat produktu oraz jego właściwościami – uwzględniając możliwe skutki uboczne lub przeciwwskazania do stosowania. Poza kompleksowym opisem produktu, publikujemy także komentarze osób – specjalistów, praktyków, którzy ocenią w jakim stopniu omawiany produkt może być przydatny w dietoterapii pacjenta i na jakie aspekty należy zwrócić szczególną uwagę chcąc go polecić pacjentom.
W tym numerze czasopisma "Współczesna Dietetyka" prezentujemy kolejny artykuł z cyklu monografie. Tym razem zaprezentujemy preparat Sanprobi® Stress oraz właściwości szczepów bakteryjnych w nim zawartych.