menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add login

Rada naukowa

prof. dr hab. n. med. Paweł Bogdański

prof. dr hab. Judyta Cielecka-Piontek

prof. dr hab. n med. Sylwia Małgorzewicz

prof. dr hab. n. med. i n. o zdr.
Dorota Szostak-Węgierek

dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak,
profesor SGGW

dr hab. n. med. i zdr. inż. Karolina Jakubczyk,
prof. PUM

dr hab. n. med Barbara Joanna Bałan

dr hab. n. med. Agnieszka Białek-Dratwa

dr n. farm. Radosław Balwierz

Redakcja Współczesnej Dietetyki

Nadzór merytoryczny

REDAKTOR MERYTORYCZNA

dr n. med. Aneta Kościołek

REDAKTOR NACZELNA

Anna Gadzińska-Kryjak

Autorki i autorzy Współczesnej Dietetyki

Dorota Łukasiewicz-Śmietańska

CZYTAM ARTYKUŁY

Absolwentka  Międzywydziałowego  Studium Biotechnologii SGGW. Stopień doktora otrzymała na podstawie rozprawy: "Ocena genetycznego zróżnicowania myszy selekcjonowanych przeciwstawnie w kierunku zmiany masy ciała przez wiele pokoleń." Obecnie adiunkt w Instytucie Żywienia i Żywności. Członek Polskiego Towarzystwa Genetycznego.

mgr Agata Łyczek

CZYTAM ARTYKUŁY

Biolog, absolwentka na Wydziale Nauk Przyrodniczych Uniwersytetu Szczecińskiego. Od lat związana z działem naukowo-medycznym firmy Nutricia, jako Medical Science Liaison w obszarze intensywnej terapii,  chirurgii oraz onkologii. Autor publikacji dotyczących metabolizmów białek, prelegentka na konferencjach krajowych. Naukowo interesuję się biologią komórki, metabolizmem białek w różnych sytuacjach klinicznych, tkanką mięśniową jako narządem endokrynnym, wpływem miokin na skuteczność terapii w różnych obszarach klinicznych.