menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add login

Futurystyczne trendy i najnowsze wyniki badań nad probiotykami – konferencja Probiota Global 2025, Kopenhaga 3–5.02.2025

Wykorzystywane w produktach obecnych na polskim rynku probiotyki i postbiotyki (suplementy diety jak i żywność specjalnego przeznaczenia medycznego) często pochodzą z kolekcji firm o globalnym zasięgu, które inwestują w badania, aby móc proponować pacjentom szczepy drobnoustrojów mających korzystne, potwierdzone badaniami naukowymi i klinicznymi oddziaływanie na organizm człowieka. Najnowsze wyniki badań i futurystyczne trendy dotyczące probiotyków zostały przedstawione podczas konferencji IPA + Probiota Global 2025, która w tym roku odbyła w dniach 3–5 lutego się w Kopenhadze.

 

Chcesz przeczytać więcej?

Pełna treść artykułu, wraz z załącznikami do pobrania, dostępna jest dla prenumeratorów czasopisma, po zalogowaniu się.


O autorze

Jagoda Dudek

CZYTAM ARTYKUŁY

Dietetyk, biotechnolog medyczny ze specjalizacją w obszarze immunologii. Od lat prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych oraz dietoterapię indywidualną i rodzinną. Specjalizuje się w pracy z osobami z zaburzonym funkcjonowaniem układu odpornościowego i pokarmowego oraz z osobami zmagającymi się z chorobami przewlekłymi. Zainteresowania: żywienie neuroprotekcyjne, dietoterapia w leczeniu depresji, immunomodulacja żywieniem, żywność funkcjonalna, joga, gotowanie według pięciu przemian.


Czytaj więcej