menu close arrow_back_ios person_add home

SUPERFOODS

Article image

Spirulina

Dietetyk kliniczny Adrianna Frelich

04-01-2016

NR 3/2016

Spirulina jest mikroskopijnym, niebiesko-zielonym glonem z rodziny Oscillateriaceae. Jej uprawa jest stosunkowo łatwa, jednak kwitnie tylko w jeziorach alkalicznych (z bardzo wysokim poziomem pH), a także w dużych odkrytych basenach wodnych w kontrolowanych warunkach. Na świecie istnieje tylko kilka miejsc z idealnym nasłonecznieniem, które jest niezbędne do prawidłowego wzrostu spiruliny. Do tych krajów zaliczają się Grecja, Japonia, Indie, Stany Zjednoczone oraz Hiszpania.

czytaj dalej

SUPERFOODS

Spirulina

Dietetyk kliniczny Adrianna Frelich

Article image

Spirulina jest mikroskopijnym, niebiesko-zielonym glonem z rodziny Oscillateriaceae. Jej uprawa jest stosunkowo łatwa, jednak kwitnie tylko w jeziorach alkalicznych (z bardzo wysokim poziomem pH), a także w dużych odkrytych basenach wodnych w kontrolowanych warunkach. Na świecie istnieje tylko kilka miejsc z idealnym nasłonecznieniem, które jest niezbędne do prawidłowego wzrostu spiruliny. Do tych krajów zaliczają się Grecja, Japonia, Indie, Stany Zjednoczone oraz Hiszpania.

Czytam więcej