menu close arrow_back_ios person_add home

NOWOŚCI W ŻYWNOŚCI

Article image

Przegląd produktów wzbogacanych w kwasy tłuszczowe omega-3

Dietetyk kliniczny Klaudia Wiśniewska

04-01-2016

NR 3/2016

Niewłaściwe nawyki żywieniowe są niewątpliwie jedną z przyczyn zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób niezakaźnych. Coraz powszechniejsze w ostatnich latach badania nad dokładnym składem i wartością odżywczą diety mają na celu ustalenie związku pomiędzy występowaniem poszczególnych schorzeń a żywieniem. Istotny wpływ na wartość odżywczą produktów spożywczych ma rodzaj zawartych w nich kwasów tłuszczowych.

czytaj dalej

NOWOŚCI W ŻYWNOŚCI

Przegląd produktów wzbogacanych w kwasy tłuszczowe omega-3

Dietetyk kliniczny Klaudia Wiśniewska

Article image

Niewłaściwe nawyki żywieniowe są niewątpliwie jedną z przyczyn zwiększonego ryzyka wystąpienia chorób niezakaźnych. Coraz powszechniejsze w ostatnich latach badania nad dokładnym składem i wartością odżywczą diety mają na celu ustalenie związku pomiędzy występowaniem poszczególnych schorzeń a żywieniem. Istotny wpływ na wartość odżywczą produktów spożywczych ma rodzaj zawartych w nich kwasów tłuszczowych.

Czytam więcej