menu close arrow_back_ios person_add home

Ciemna czekolada - zdrowa czy nie?

Dietetyk Ewa Bulczak

Z GABINETU DIETETYKA

06-05-2016

4/2016

Czy spożywanie ciemnej czekolady i produktów zawierających kakao ma wpływ na funkcjonowanie neuropsychologiczne i zdrowie kardiowaskularne?

PRZYPISY

  1. W David Crews Jr, David W Harrison, and James W Wright, A double-blind, placebo-controlled, randomized trial of the effects of dark chocolate and cocoa on variables associated with neuropsychological functioning and cardiovascular health: clinical findings from a sample of healthy, cognitively intact older adults, Am J Clin Nutr 2008;87:872– 80.
  2. Javier I Ottaviani, Marion Balz, Jennifer Kimball, Jodi L Ensunsa, Reedmond Fong, Tony Y Momma, Catherine Kwik-Uribe, Hagen Schroeter, and Carl L Keen, Safety and efficacy of cocoa flavanol intake in healthy adults: a randomized, controlled, double-masked trial, Am J Clin Nutr 2015;102:1425–35.

O autorze

Ewa Bulczak

CZYTAM ARTYKUŁY

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu na kierunku dietetyka. Od 8 lat prowadzi poradnię dietetyczną.