menu close arrow_back_ios person_add home

Z GABINETU DIETETYKA

Article image

Aloes i jego zastosowanie

Dietetyk Ewa Bulczak

05-07-2016

NR 5/2016

Aloes znany jest w medycynie ludowej od wieków. Przypisuje mu się wiele korzystnych cech wykorzystywanych w lecznictwie i kosmetyce zarówno w działaniu zewnętrznym jak i wewnętrznym.

czytaj dalej

Miód - złoto z ula

Dietetyk Ewa Bulczak

03-06-2016

NR 5/2016

Większość ludzi lubi miód i słodycz pochodzącą z niego. W zależności od surowca, z jakiego powstał miód, wyróżnia się miody: nektarowe (kwiatowe), spadziowe, mieszane (nektarowo-spadziowe lub spadziowo-nektarowe).

czytaj dalej

Z GABINETU DIETETYKA

Miód - złoto z ula

Dietetyk Ewa Bulczak

Większość ludzi lubi miód i słodycz pochodzącą z niego. W zależności od surowca, z jakiego powstał miód, wyróżnia się miody: nektarowe (kwiatowe), spadziowe, mieszane (nektarowo-spadziowe lub spadziowo-nektarowe).

Czytam więcej
Article image

Dieta antyhistaminowa

Dietetyk kliniczny Monika Dudek-Palaczyk

02-05-2016

NR 5/2016

Histamina należy do amin biogennych, które są aktywnie wytwarzane w organizmie człowieka. Dodatkowo bierze udział w regulacji wielu ważnych funkcji ciała człowieka. Szczególnie ważny jest udział histaminy w reakcjach alergicznych.

czytaj dalej

Z GABINETU DIETETYKA

Dieta antyhistaminowa

Dietetyk kliniczny Monika Dudek-Palaczyk

Article image

Histamina należy do amin biogennych, które są aktywnie wytwarzane w organizmie człowieka. Dodatkowo bierze udział w regulacji wielu ważnych funkcji ciała człowieka. Szczególnie ważny jest udział histaminy w reakcjach alergicznych.

Czytam więcej