menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add login

Z GABINETU DIETETYKA

tekst otwarty

Aloes i jego zastosowanie

Ewa Bulczak

Article image

Aloes znany jest w medycynie ludowej od wieków. Przypisuje mu się wiele korzystnych cech wykorzystywanych w lecznictwie i kosmetyce zarówno w działaniu zewnętrznym jak i wewnętrznym.

Czytam więcej
tekst otwarty

Miód - złoto z ula

Ewa Bulczak

03-06-2016

NR 5/2016

Większość ludzi lubi miód i słodycz pochodzącą z niego. W zależności od surowca, z jakiego powstał miód, wyróżnia się miody: nektarowe (kwiatowe), spadziowe, mieszane (nektarowo-spadziowe lub spadziowo-nektarowe).

czytaj dalej
tekst otwarty

Miód - złoto z ula

Ewa Bulczak

Większość ludzi lubi miód i słodycz pochodzącą z niego. W zależności od surowca, z jakiego powstał miód, wyróżnia się miody: nektarowe (kwiatowe), spadziowe, mieszane (nektarowo-spadziowe lub spadziowo-nektarowe).

Czytam więcej
Article image

Dieta antyhistaminowa

Histamina należy do amin biogennych, które są aktywnie wytwarzane w organizmie człowieka. Dodatkowo bierze udział w regulacji wielu ważnych funkcji ciała człowieka. Szczególnie ważny jest udział histaminy w reakcjach alergicznych.

czytaj dalej

Dieta antyhistaminowa

Monika Dudek-Palaczyk

Article image

Histamina należy do amin biogennych, które są aktywnie wytwarzane w organizmie człowieka. Dodatkowo bierze udział w regulacji wielu ważnych funkcji ciała człowieka. Szczególnie ważny jest udział histaminy w reakcjach alergicznych.

Czytam więcej