
Zapraszamy na Narodowy Kongres Żywieniowy, który odbędzie się 23 października 2021! To już szósta odsłona wydarzenia, które w tym roku poświęcone będzie tematyce:
Pandemia COVID-19 - wyzwania żywieniowe i nauka na przyszłość.
Kongres odbędzie się w formule ONLINE, a udział w nim jest całkowicie bezpłatny. Organizator @NIZP PZH PIB zadbał o niezwykle interesujący dobór prelegentów i tematów. Uczestnicy będą mogli na żywo wysłuchać wykładów m.in. o zmianach nawyków żywieniowych Polaków w czasie lockdownu, wpływie COVID-19 na otyłość Polaków oraz o wpływie niektórych suplementów na odporność człowieka.
Pod koniec Kongresu odbędzie się debata poświęcona bezpieczeństwu żywienia i żywności w czasie pandemii.
Jednocześnie z wykładami merytorycznymi transmitowane będą warsztaty kulinarne znanych praktyków kulinarnych, którzy pokażą m.in. jak w praktyce zastosować zasady zdrowego żywienia, kisić różnorakie warzywa, gotować po japońsku, bilansować dietę roślinną czy też gotować po męsku.
Atrakcją będzie udział gwiazd Igrzysk Olimpijskich w Tokio: Małgorzaty Hołub, Kajetana Duszyńskiego i Pii Skrzyszowskiej, którzy w rozmowie z przedstawicielem Polskiego Związku Lekkiej Atletyki zachęcać będą do zdrowego, aktywnego życia i odżywiania
Tak jak w poprzednim roku Współczesna Dietetyka jest Patronem Medialnym wydarzenia. W tym roku dla zarejestrowanych uczestników Kongresu, przygotowaliśmy specjalny rabat na prenumeratę naszego magazynu.
Szczegóły i rejestracja na https://kongres-zywieniowy.waw.pl/