menu close arrow_back_ios person_add home

Farmakoterapia otyłości – co i kiedy możemy zaproponować polskiemu pacjentowi

Chcesz przeczytać więcej?

Pełna treść artykułu, wraz z załącznikami do pobrania, dostępna jest dla prenumeratorów czasopisma, po zalogowaniu się.


O autorze

Joanna Pieczyńska

CZYTAM ARTYKUŁY

Technolog żywności i doradca żywieniowy, specjalista psychodietetyki. Absolwentka Wydziału Technologii Żywności i Żywienia Człowieka AR we Wrocławiu oraz studiów doktoranckich na UMed we Wrocławiu (dr nauk farmaceutycznych w specjalności bromatologia). Adiunkt w Katedrze i Zakładzie Dietetyki i Bromatologii na Wydziale Farmaceutycznym UMed we Wrocławiu. Jest wiceprzewodniczącą Polskiego Towarzystwa Dietetyki, oddziału wrocławsko-opolskiego. Ma kilkunastoletnie praktyczne doświadczenie w pracy z pacjentami.