menu close arrow_back_ios arrow_back_ios person_add login

ŻYWIENIE OSÓB STARSZYCH

Article image
tekst otwarty

Leczenie żywieniowe w chorobie Parkinsona

dr n. med. i dr n. o zdr. Marta Lewandowicz

02-07-2019

NR 24/2019

Choroba Parkinsona (ang. Parkinson’s disease; PD) inaczej drżączka poraźna, to druga pod względem rozpowszechnienia choroba neurodegeneracyjna na świecie. Choć nie istnieje dieta, która mogłaby bezpośrednio zapobiec rozwojowi parkinsonizmu, to wsparcie żywieniowe stanowi istotne uzupełnienie leczenia objawowego.

czytaj dalej
tekst otwarty

Leczenie żywieniowe w chorobie Parkinsona

dr n. med. i dr n. o zdr. Marta Lewandowicz

Article image

Choroba Parkinsona (ang. Parkinson’s disease; PD) inaczej drżączka poraźna, to druga pod względem rozpowszechnienia choroba neurodegeneracyjna na świecie. Choć nie istnieje dieta, która mogłaby bezpośrednio zapobiec rozwojowi parkinsonizmu, to wsparcie żywieniowe stanowi istotne uzupełnienie leczenia objawowego.

Czytam więcej